Slambys vegetariska receptsamling

Rysk Venigretsallad

Sallad (341)
Surkål och saltgurka köps ofta i en saluhall som sjuder av liv. Det är högt i tak som i en kyrka, och bakom vita marmordiskar sitter svartklädda gummor och bjuder kunderna att provsmaka. Åtminstone tio olika surkålssorter testas innan favoriten till venigretsalladen kan väljas ut. Men det är rödbetorna som spelar huvudrollen. Koka gärna rotsakerna med skalet på, tänk på att de har olika koktider.
• 4 Potatisar
• 5 små Rödbetor
• 1 stor Morot
• ½ gul Lök
• 300 g Surkål
• Blandade Bönor
• 3 Saltgurkor
• Olivolja
• Peppar
• Salt
Koka potatisarna, moroten och rödbetorna. Låt dom svalna, och skala och skär i små fyrkanter. Skär även saltgurkorna i små bitar.
Blanda i bönor, finhackad lök och surkål. Tillsätt olivolja och fördela jämt.
Krydda med salt och peppar.
Ursprung: Galina