Baingan Aachari |
Huvudrätter (340) |
För 4 personer • 1 stor aubergine (ca 400 g) • 1 röd paprika • 1 grön paprika • 2 tomater • 1 msk fänkålsfrön • 1 tsk malen koriander • 1½ tsk chili-peppar • 2 tsk svarta eller bruna senapsfrön • 1½ msk malen spiskummin • 1 tsk gurkmeja • 1 stor gul lök • 2 vitlöksklyftor • 2 msk tomatpuré • 2½ dl matyoghurt • matolja • salt |
|
1. Dela auberginen på längden. Skär varje halva i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på ett fat. Strö över 1 tsk salt. Låt stå ca 15 minuter 2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Dela och skär tomaterna i grova bitar. 3. Stöt fänkålsfröna i en mortel. 4. Torka av auberginen med hushållspapper. Blanda aubergine, Paprika och hälften av tomaterna i en bunke med fänkålsfrön, koriander, chilipeppar, senapsfrön, spiskummin, gurkmeja och 1 dl olja. Låt stå ca 20 minuter. 5. Sätt ugnen på 250°C. 6. Skala, halvera och skiva lök och vitlök. 7. Fräs lök, vitlök och resten av tomaterna i en stekpanna/wok i 1 msk olja ca 5 minutter. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 2 minuter. Tillsätt matyoghurten. Rör om och ta från värmen. Mixa slätt med stavmixer. 8. Sprid ut de marinerade grönsakerna i en ugnssäker form. Häll på 1 dl vatten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter, rör om efter halva tiden. 9. Blanda ner grönsakerna i den mixade såsen. Låt koka ca 15 minuter, rör då och då. Krydda med 1 tsk salt. |
|
Servera med raita, ris och naanbröd. | |
Ursprung: ICAs Buffé nr 2 2014 |