Slambys vegetariska receptsamling

Broccoli och Mandelsoppa

Soppa (339)
Mandelmjöl både ger smak och reder soppan en aning.
För 4 personer
• 1 broccoli (250 g)
• 6 schalottenlökar
• 8 dl vatten
• 2 msk konc grönsaksfond
• 1 dl mandelmjöl
• 30 g gruyèreost
• 1 dl crème fraiche
• ½ ask smörgåskrasse
• olivolja
• salt, peppar
1. Skär broccolin i buketter. Skär stammen i bitar. Skala och hacka löken.
2. Fräs löken i 1 msk olja i en kastrull 2-3 minuter utan att den tar färg. Tillsätt broccoli, vatten och fond. Låt koka under lock ca 10 minuter. Ta från värmen. Rör ner mandelmjölet. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
3. Riv osten fint och blanda med crème fraiche. Toppa soppan med oströran och klipp lite krasse över.
Ursprung: ICAs Buffé nr 2 2014