Broccoli och Mandelsoppa |
Soppa (339) |
Mandelmjöl både ger smak och reder soppan en aning. | |
För 4 personer • 1 broccoli (250 g) • 6 schalottenlökar • 8 dl vatten • 2 msk konc grönsaksfond • 1 dl mandelmjöl • 30 g gruyèreost • 1 dl crème fraiche • ½ ask smörgåskrasse • olivolja • salt, peppar |
|
1. Skär broccolin i buketter. Skär stammen i bitar. Skala och hacka löken. 2. Fräs löken i 1 msk olja i en kastrull 2-3 minuter utan att den tar färg. Tillsätt broccoli, vatten och fond. Låt koka under lock ca 10 minuter. Ta från värmen. Rör ner mandelmjölet. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. 3. Riv osten fint och blanda med crème fraiche. Toppa soppan med oströran och klipp lite krasse över. |
|
Ursprung: ICAs Buffé nr 2 2014 |