CupcakesKokos- och banan-cupcakes |
Dessert (334) |
24 st små eller 12 st stora • 2 dl dinkelmjöl • ½ dl kokosmjöl • 1 msk kanel • 3 tsk bakpulver • 25 g vegetabiliskt margarin • 1 dl muscovadosocker • ½ dl ljus sirap • 1½ dl kokosmjölk • 3 bananer, mosade • 1 dl vatten Garnering: • sojagrädde • rostad, riven kokos |
|
Blanda mjöl, kanel och bakpulver i en skål. Smält vegetabiliskt margarin och muscovadosocker i en kastrull på svag värme. Blanda i sirap och kokosmjölk och rör om. Blanda ned mosad banan i kastrullen och rör samman. Häll i vätskan i skålen med de torra ingredienserna. Tillsätt vatten under omrörning. Målet är en slät men tjock smet. Dutta ut smeten i muffinsformar eller i minicupcakeformar. Grädda i en förvärmd ugn i ca 20 minuter på 200 C, titta till muffinsarna då och då. Ta ut och låt svalna innan du garnerar med uppvispad soja-grädde och rostad kokos. |
|
Ursprung: GP 2013-10-05 |