Slambys vegetariska receptsamling

Cupcakes

Kokos- och banan-cupcakes
Dessert (334)
24 st små eller 12 st stora
• 2 dl dinkelmjöl
• ½ dl kokosmjöl
• 1 msk kanel
• 3 tsk bakpulver
• 25 g vegetabiliskt margarin
• 1 dl muscovadosocker
• ½ dl ljus sirap
• 1½ dl kokosmjölk
• 3 bananer, mosade
• 1 dl vatten
Garnering:
• sojagrädde
• rostad, riven kokos
Blanda mjöl, kanel och bakpulver i en skål. Smält vegetabiliskt margarin och muscovadosocker i en kastrull på svag värme. Blanda i sirap och kokosmjölk och rör om. Blanda ned mosad banan i kastrullen och rör samman. Häll i vätskan i skålen med de torra ingredienserna. Tillsätt vatten under omrörning. Målet är en slät men tjock smet. Dutta ut smeten i muffinsformar eller i minicupcakeformar.

Grädda i en förvärmd ugn i ca 20 minuter på 200 C, titta till muffinsarna då och då. Ta ut och låt svalna innan du garnerar med uppvispad soja-grädde och rostad kokos.
Ursprung: GP 2013-10-05