PumpasoppaKrämig butternutsoppa med koriander och kokosmjölk |
Soppa (333) |
4 pers • 1 st medelstor butternut (pumpa) • färsk olivolja att steka i • 2 st klyftor vitlök • 1 st rödlök • 1 krm cayennepeppar • 1 st buljongtärning • 400 ml kokosmjölk • 1 msk limesaft • 1 st kruka färsk koriander |
|
Skiva butternut pumpan i lika tjocka skivor och pensla med olivolja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader; butternut pumpan ska bli mjuk och få lätt färg. Låt den svalna något och ta sedan bort skalet. Hetta upp olivolja i en kastrull, bryn pressad vitlök och rödlök på medelvärme. Lägg i cayennepeppar och buljong. Häll på hälften av kokosmjölken. Lägg i butternut pumpan, vispa runt och mosa försiktigt in den i kokosmjölken. Häll sedan i resten av kokosmjölken och limesaft. Låt koka i 10 minuter på svag värme. Hacka koriander och lägg i soppan, låt koka på svag värme i ytterligare ca 10 minuter under lock. För en len konsistens, mixa din soppa med en stavmixer. |
|
Servera genast med lite extra korianderblad på toppen som dekoration. | |
Ursprung: GP 2013-10-05 |