Slambys vegetariska receptsamling

Pumpasoppa

Krämig butternutsoppa med koriander och kokosmjölk
Soppa (333)
4 pers
• 1 st medelstor butter­nut (pumpa)
• färsk olivolja att steka i
• 2 st klyftor vitlök
• 1 st rödlök
• 1 krm cayennepeppar
• 1 st buljongtärning
• 400 ml kokosmjölk
• 1 msk limesaft
• 1 st kruka färsk koriander
Skiva butternut pumpan i lika tjocka skivor och pensla med olivolja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader; butternut pumpan ska bli mjuk och få lätt färg. Låt den svalna något och ta sedan bort skalet.

Hetta upp olivolja i en kastrull, bryn ­pressad vitlök och rödlök på medel­värme. Lägg i cayennepeppar och buljong. Häll på hälften av kokosmjölken. Lägg i butternut pumpan, vispa runt och mosa försiktigt in den i kokosmjölken. Häll sedan i resten av kokosmjölken och limesaft. Låt koka i 10 minuter på svag värme.

Hacka koriander och lägg i soppan, låt koka på svag värme i ytterligare ca 10 minuter under lock.

För en len konsistens, mixa din soppa med en stavmixer.
Servera genast med lite extra korianderblad på toppen som dekoration.
Ursprung: GP 2013-10-05