Slambys vegetariska receptsamling

Stuvad kirskål

Smårätter (329)
Kirskålen smakar inte så mycket kål utan mer som nässlor. Den fungerar också ungefär som bladspenat eller nässlor vid tillredning.
4 portioner
• 6 dl kirskålsblad (går bra med grövre blad)
• 2 msk smör
• 1 schalottenlök
• 1 msk vetemjöl
• 1 dl mjölk
• 1 dl grädde
• salt och peppar
• ev. citronsaft
Skölj kirskålsbladen och förväll dem i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av och hacka grovt. Finhacka schalottenlöken och fräs den lätt i en kastrull tillsammas med smöret, pudra över mjölet och vispa samtidigt som du tillsätter mjölk och grädde. Låt koka ihop i ett par minuter på medelvärme på spisen. Blanda i kirskålen och låt koka ihop ytterligare, smaka sedan upp med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt lite citronsaft.
Servera med dillkokt färskpotatis.
Ursprung: GP 2013-08-07