Stuvad kirskål |
Smårätter (329) |
Kirskålen smakar inte så mycket kål utan mer som nässlor. Den fungerar också ungefär som bladspenat eller nässlor vid tillredning. | |
4 portioner • 6 dl kirskålsblad (går bra med grövre blad) • 2 msk smör • 1 schalottenlök • 1 msk vetemjöl • 1 dl mjölk • 1 dl grädde • salt och peppar • ev. citronsaft |
|
Skölj kirskålsbladen och förväll dem i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av och hacka grovt. Finhacka schalottenlöken och fräs den lätt i en kastrull tillsammas med smöret, pudra över mjölet och vispa samtidigt som du tillsätter mjölk och grädde. Låt koka ihop i ett par minuter på medelvärme på spisen. Blanda i kirskålen och låt koka ihop ytterligare, smaka sedan upp med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt lite citronsaft. | |
Servera med dillkokt färskpotatis. | |
Ursprung: GP 2013-08-07 |