Mhamara |
Sås (327) |
Paprikornas sötma kommer fram ännu mer när de rostas i ugnen. Mixa med valnötter till en knallorange röra. | |
För 4 personer • 3 röda paprikor • 1½ dl valnötter • 2 krm paprikapulver • olivolja • salt, peppar |
|
1. Sätt ugnen på 250°C. 2. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp på en bakpappersklädd plåt. Grilla mitt i ugnen ca 30 minuter, tills skalen börjar bli svarta. 3. Lägg paprikorna i en skål och täck med en tallrik. Låt stå ca 15 minuter. Låt svalna och dra av skalen. 4. Mixa paprikorna med valnötter, paprikapulver och 1 msk olja med stavmixer eller i matberedare. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. |
|
Ursprung: ICAs buffé nr 4 2013 |