Slambys vegetariska receptsamling

Mhamara

Sås (327)
Paprikornas sötma kommer fram ännu mer när de rostas i ugnen. Mixa med valnötter till en knallorange röra.
För 4 personer
• 3 röda paprikor
• 1½ dl valnötter
• 2 krm paprikapulver
• olivolja
• salt, peppar
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp på en bakpappersklädd plåt. Grilla mitt i ugnen ca 30 minuter, tills skalen börjar bli svarta.
3. Lägg paprikorna i en skål och täck med en tallrik. Låt stå ca 15 minuter. Låt svalna och dra av skalen.
4. Mixa paprikorna med valnötter, paprikapulver och 1 msk olja med stavmixer eller i matberedare. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
Ursprung: ICAs buffé nr 4 2013