Bakad jordärtskockssallad |
Sallad (323) |
Goda nyheter! Jordärtskockorna behöver inte skalas, bara borstas. | |
För 4 personer • 900 g jordärtskockor • 2 rödlökar • 2 vitlöksklyftor • 250 g skogschampinjoner • ½ kruka timjan • 200 g lagrad prästost • 150 g gröna blad, t ex rucola, spenat eller mangoldskott • 1 dl rostade pumpakärnor • 1 msk vit balsamvinäger • olivolja • salt, peppar |
|
1. Sätt ugnen på 225°C. Borsta jordärtskockorna under rinnande vatten med en potatisborste så att de blir helt rena. Skala rödlök och vitlök. Klyfta rödlöken och skiva vitlöken. 2. Dela jordärtskockorna i mindre bitar. Repa bladen från timjankvistarna. Lägg jordärtskockor, lök, vitlök, champinjoner och timjan i en långpanna. 3. Ringla över 2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda väl. Tillaga mitt i ugnen 20-30 minuter, tills skockorna är mjuka och fått fin färg. 4. Skär osten i cm-stora bitar. Blanda ost och rucola direkt i formen med skockorna. Strö över pumpakärnor och ringla över balsamvinäger. |
|
Ursprung: ICAs Buffé nr3 2013 |