Slambys vegetariska receptsamling

Prinsesstårta

Dessert (322)
Tårtbotten
• 4 dl vetemjöl
• 2½ dl socker
• 3 tsk bakpulver
• 75 g mjölkfritt margarin
• 1 dl sojagrädde
• 1½ dl sojamjölk eller havremjölk
Fyllning
• Mjölkfri vaniljsås (köpes i de flesta livsmedelsbutiker)
• 2 bananer
• Färska/frysta jordgubbar, blåbär, hallon - gärna alla tre
• 1 färdigköpt marsipanrulle (köpes i de flesta livsmedelsbutiker)
• florsocker till dekoration
Tårtbotten
Smält margarinet i en kastrull och blanda sedan ner sojamjölken och sojagrädde.
Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
Blanda därefter alltsammans och vispa smeten slät.
Smörj (med mjölkfritt margarin) och bröa en rund form. Använd en form med löstagbar kant.
Häll i smeten i formen.
Placera formen mitt i ugnen och grädda i ca 40 minuter i 175 grader.

Fyllning
Mosa bananerna och bären väl med en gaffel på en tallrik.
Låt tårtbotten svalna en stund och tag sedan av formens löstagbara kant.
Dela därefter tårtbotten i tre delar (använd gärna brödkniven).
Placera den nedersta delen av tårtbotten på ett serveringsfat (eller tallrik).
Börja bygga tårtan från första delen där ett lager med banan, bär och vaniljsås lägges på.
Lägg sedan på den andra delen och bred på fyllning.
Låt gärna fruktvätskan sugas upp av tårtbotten.
Lägg slutligen på sista delen och mer fyllningen.
Lägg därefter på marsipan och forma runt tårtan.
Dekorera gärna med florsocker, som lämpligast pålägges fint genom en sil.
Ursprung: http://www.greenoption.org/recept/efterratter.html