Caldo Verde |
Soppa (32) |
Det här är en enkel och god traditionell soppa som serveras på så gott som varje restaurang och även på många caféer i Portugal | |
För 6-8 personer • 10-12 medelstora potatisar • 2 gula lökar • 1½-2 liter vatten • 3 buljongtärningar • 250 g grönkål (djupfryst går också bra) • 3 msk olivolja • 1½ tsk salt |
|
1. Skala och tärna potatisen och hacka löken. 2. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärning, potatis och lök. Tillsätt 2 msk olivolja. Låt koka i ca 15 minuter tills potatisen och löken känns färdig. 3. Mixa soppan, gärna med en stavmixer. 4. Finstrimla grönkålen. Tillsätt den och låt soppan sjuda tills kålen mjuknat, ca 5 minuter. 5. Ta kastrullen från plattan och rör ner 1 msk olivolja före servering. Smaka av med salt. |
|
|