Slambys vegetariska receptsamling

Caldo Verde

Soppa (32)
Det här är en enkel och god traditionell soppa som serveras på så gott som varje restaurang och även på många caféer i Portugal
För 6-8 personer
• 10-12 medelstora potatisar
• 2 gula lökar
• 1½-2 liter vatten
• 3 buljongtärningar
• 250 g grönkål (djupfryst går också bra)
• 3 msk olivolja
• 1½ tsk salt
1. Skala och tärna potatisen och hacka löken.
2. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärning, potatis och lök. Tillsätt 2 msk olivolja. Låt koka i ca 15 minuter tills potatisen och löken känns färdig.
3. Mixa soppan, gärna med en stavmixer.
4. Finstrimla grönkålen. Tillsätt den och låt soppan sjuda tills kålen mjuknat, ca 5 minuter.
5. Ta kastrullen från plattan och rör ner 1 msk olivolja före servering. Smaka av med salt.