Slambys vegetariska receptsamling

Faster Grehtes Danska Pepparkakor

Bröd och bak (310)
• 1 kg vanlig sirap
• 125 gr smör
• 15 gr kanel
• 15 gr nejlikor
• 12 gr pottaska
• 12 gr kardemumma finmald
• 1 kg vetemjöl
Häll sirapen i en bunke i vattenbad lägg i smöret o låt smälta lite, ta av.
I med alla kryddorna; rör ut pottaskan i lite varma vatten.
I med mjölet lite i sänder. Platta till, mjöla ovanpå, lägg på smörpapper o tryck till med en
tallrik ovanpå. Låt Stå i rumstemperatur i 2-3 dygn.

Baka ut ¼–del av degen åt gången.
Bakpapper på plåten.
200 grader
jäser upp, går ner, ta ut

Garnera med skivad flagad mandel på varje pepparkaka.
Tror att Faster Grehte skar dessa pepparkakor på längden…

Mumsi!!
Ursprung: Tines faster Grehte, från Danmark