Rödbetor med getostkräm och knaperstekt kapris |
Smårätter (309) |
Rödbetor är oemotståndligt goda. De gifter sig perfekt med getost-kräm smaksatt med lite honung och blir en enkel och smakrik förrätt till nyår. | |
4 portioner 45 minuter • 12 mindre rödbetor • 2 msk olivolja • 150 g getost • 75 g färskost (t.ex. Philadelphiaost) • 1 tsk honung • Salt • ½ krm cayennepeppar Tillbehör: • ½ limpa vitt formbröd • 2 msk rapsolja • 1 tsk flingsalt • ½ citron, rivet skal • 2 msk smör • 4 msk kapris • 3 kvistar timjan, till garnering |
|
1. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka ut tussar av brödet och lägg i en ugnsfast form. Ringla över rapsolja och vänd runt med flingsalt. Ugnsrosta i ca 10 minuter mitt i ugnen tills de får en gyllene färg. Riv över citronskal. 2. Borsta betorna från jord och koka med skalet kvar i lättsaltat vatten tills mjuka. Mixa getosten med färskost, honung, salt och cayennepeppar. 3. Knaperstek kaprisen i smör tills de blir krispiga och torra. Skala och halvera betorna. Vänd runt med olivolja, salt och svartpeppar. Servering: Lägg upp betorna på tallrikar, klicka ut lite getostkräm och strö över kapris och krutonger. Garnera med timjanblad. |
|
Ursprung: GP 28 december 2011 |