Slambys vegetariska receptsamling

Rödbetor med getostkräm och knaperstekt kapris

Smårätter (309)
Rödbetor är oemotståndligt goda. De gifter sig perfekt med getost-kräm smaksatt med lite honung och blir en enkel och smakrik förrätt till nyår.
4 portioner
45 minuter
• 12 mindre rödbetor
• 2 msk olivolja
• 150 g getost
• 75 g färskost (t.ex. Philadelphiaost)
• 1 tsk honung
• Salt
• ½ krm cayennepeppar
Tillbehör:
• ½ limpa vitt formbröd
• 2 msk rapsolja
• 1 tsk flingsalt
• ½ citron, rivet skal
• 2 msk smör
• 4 msk kapris
• 3 kvistar timjan, till garnering
1. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka ut tussar av brödet och lägg i en ugnsfast form. Ringla över rapsolja och vänd runt med flingsalt. Ugnsrosta i ca 10 minuter mitt i ugnen tills de får en gyllene färg. Riv över citronskal.
2. Borsta betorna från jord och koka med skalet kvar i lättsaltat vatten tills mjuka. Mixa getosten med färskost, honung, salt och cayennepeppar.
3. Knaperstek kaprisen i smör tills de blir krispiga och torra. Skala och halvera betorna. Vänd runt med olivolja, salt och svartpeppar.
Servering: Lägg upp betorna på tallrikar, klicka ut lite getostkräm och strö över kapris och krutonger. Garnera med timjanblad.
Ursprung: GP 28 december 2011