Varma rödbetor med getostkräm, rucolasallad och rostade pinjenötter |
Smårätter (308) |
Smörvarma rödbetor och krämig getost fungerar perfekt tillsammans. Balsamvinägern i salladen blir pricken över i:et. | |
Antal portioner: 4 15 min • 4 st stora kokta rödbetor • 1 dl grädde • 1 dl krämig getost • salt • peppar • 1 ask rensad rucolasallad • 1 dl pinjenötter • 3 msk olivolja • 2 msk balsamicovinäger |
|
1. Skala rödbetorna och skär dem i 2 centimeter långa stavar. Värm dem i en kastrull med lite smör och salt just innan servering. 2. Lägg pinjenötterna i en panna och rosta dem utan fett på ganska hög värme. Lägg dem sedan i en skål. 3. Värm grädden i en kastrull på spisen och lägg i getosten så den smälter. Vispa till en jämn kräm och smaka av med salt och peppar. Krydda salladen med olivolja och balsamvinäger samt salt och peppar. 4. Fördela rödbetsstängerna på fyra tallrikar och servera med getostkrämen och ordentligt med sallad. |
|
Ursprung: http://www.recept.nu/1.9609/karl_ljung/huvudratter/gronsaker_184_potatis_andra_rotfrukter/varma_rodbetor_med_getostkram_rucolasallad_och_rostade_pinjenotter |