Slambys vegetariska receptsamling

Äpplemuffins

Bröd och bak (306)
15-20 st
Deg
• 4 dl mandlar
• 1 msk rapsolja eller mandelolja
• en nypa salt
• 1 krm muskot
• 2 tsk kanel
• 5 färska dadlar
• 1 msk honung
Fyllning
• 2 äpplen
• 1 banan
• 2 dadlar
• 1 tsk kanel
Garnering
• 2-3 äpplen, skivade
Cashewgrädde
• 2 dl cashewnötter
• ½-1 dl vatten
• ½ päron, välmoget
• 1 tsk vaniljpulver
1. Kör mandlar i matberedaren tills det finfördelats. Tillsätt olja, dadlar, kryddor och salt. Blanda igen. Tillsätt sedan honung så att du får ihop pajdegen.
2. Tryck ut degen i muffinsformar, cirka ½-1 cm tjock.
3. Kör ingredienserna till fyllningen i matberedaren. Lägg fyllningen på pajdegen.
4. Garnera med de skivade äpplena. Strö eventuellt över kanel.
5. Mixa cashewnötter och vatten. Tillsätt päron som du delat i bitar och vaniljpulver som du kör i mixern till en gräddliknande konsistens.
6. Toppa med cashewgrädde.
Ursprung: Ur GP Hälsa, söndag 18 september 2011