Äpplemuffins |
Bröd och bak (306) |
15-20 st Deg • 4 dl mandlar • 1 msk rapsolja eller mandelolja • en nypa salt • 1 krm muskot • 2 tsk kanel • 5 färska dadlar • 1 msk honung Fyllning • 2 äpplen • 1 banan • 2 dadlar • 1 tsk kanel Garnering • 2-3 äpplen, skivade Cashewgrädde • 2 dl cashewnötter • ½-1 dl vatten • ½ päron, välmoget • 1 tsk vaniljpulver |
|
1. Kör mandlar i matberedaren tills det finfördelats. Tillsätt olja, dadlar, kryddor och salt. Blanda igen. Tillsätt sedan honung så att du får ihop pajdegen. 2. Tryck ut degen i muffinsformar, cirka ½-1 cm tjock. 3. Kör ingredienserna till fyllningen i matberedaren. Lägg fyllningen på pajdegen. 4. Garnera med de skivade äpplena. Strö eventuellt över kanel. 5. Mixa cashewnötter och vatten. Tillsätt päron som du delat i bitar och vaniljpulver som du kör i mixern till en gräddliknande konsistens. 6. Toppa med cashewgrädde. |
|
Ursprung: Ur GP Hälsa, söndag 18 september 2011 |