Kantarellasagne med spenat |
Huvudrätter (305) |
• 12 st fullkorn lasagne-plattor • Lite olivolja • Cheddarost Svampröra • 5 dl förvällda kantareller • 1 gul lök • smör • 1½ dl grädde • Salt, peppar Spenatröra • 400 g spenat • 3 dl crème fraiche • ev 1 gul lök • Salt, peppar, muskot Béchamelsås (vit grundsås) • 1 liter röd mjölk • 25 gram smör ca • Mjöl (fullkorn) • Salt, peppar, muskot, Cayennepeppar |
|
Svampröra: Ånga bort vattnet från svampen i en stekpanna. Lägg i den hackade löken innan allt vatten torkat in. Rör runt en stund och klicka sedan i rikligt med smör och låt den bryna gyllene. Salta och peppra med både vit och svart peppar, rikligt. Häll i grädden och låt puttra till en krämig röra. Spenatröra: Ånga bort det mesta vattnet från spenaten i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, och ev. en hackad stekt lök. Krydda med salt och peppar, vit och svart samt rikligt med mald muskot. Gör en Béchamelsås. Krydda såsen med salt, vit och svart peppar, muskot samt Cayennepeppar. Bygg lasagnen: I en olivoljesmord form, lägg: plattor, all svampröra, plattor, Béchamelsås, all spenatröra, plattor, och överst mer Béchamelsås. Grädda i ugnen 200°C i 40 minuter. Täck med Cheddarost och grädda ytterligare 10 minuter. |
|
Servera gärna med sallad Det går att byta ut kantareller mot vilken svamp som helst. |
|
Ursprung: Tine |