Svamplasagne med fänkål och persilja |
Huvudrätter (304) |
• 10 lasagneplattor • 500 gram svamp • 2 st gula lökar • 2 klyftor vitlök • 150 gram färsk bladspenat • 75 gram smör • 1 dl vetemjöl • 1 liter mjölk • 2 st fänkål • ½ kruka persilja • ½ citron • salt och peppar |
|
1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Skär ner svamp i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Smält smör i en vid kastrull. Lägg i svampen. Låt den få lite färg. Lägg i lök och vitlök. Fräs ytterligare 5 minuter. 3. Pudra över mjöl. Rör runt noggrant. Slå på mjölk, lite i taget, under omrörning. Koka upp försiktigt under omrörning. Koka på svag värme i cirka 10 minuter. 4. Varva i en ugnsfast form sås, lasagneplattor och spenat. Sås längst ner och högst upp. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter. 5. Hyvla fänkål extremt tunt. Lägg i iskallt vatten cirka 10 minuter. 6. Hacka persilja. Tag upp fänkålen. Låt den rinna av. Blanda med olivolja, persilja, pressad citron, salt och peppar. |
|
Ursprung: Metro 2011-09-01 |