Rostad paprika med fetaost |
Huvudrätter (3) |
Paprikorna vi använt är av modell mini, får du inte tag på sådana, fyll vanliga tre- eller fyrdelade. | |
Till 4 personer: • 2 msk olivolja • ½ vitlöksklyfta • ett par kvistar timjan • 4 röda el gula minipaprikor el 2 normalstora Fyllning • 150 g fetaost • 3-4 salladslökar • ½ vitlöksklyfta • 8 basilikablad • 2 msk olivolja • 1 msk pressad citron • ¾ tsk salt • 1 krm nymalen svartpeppar |
|
1. Värm ugnen till 225° och rör ihop olivolja, pressad vitlök och färska timjanblad till en marinad. 2. Pensla paprikorna med marinaden och rosta dem 5-8 min i ugnen. 3. Skär av lite i botten på de små paprikorna så att de kan stå. Skär också av ett lock. Klyv vanliga paprikor, men behåll skaften om det går. 4. Fyllningen: Blanda smulad fetaost, strimlade salladslökar, hackad vitlök, basilika, olja, citron, salt och peppar. Fyll paprikorna och servera dem. |
|
|