Slambys vegetariska receptsamling

Rostad paprika med fetaost

Huvudrätter (3)
Paprikorna vi använt är av modell mini, får du inte tag på sådana, fyll vanliga tre- eller fyrdelade.
Till 4 personer:
• 2 msk olivolja
• ½ vitlöksklyfta
• ett par kvistar timjan
• 4 röda el gula minipaprikor el 2 normalstora
Fyllning
• 150 g fetaost
• 3-4 salladslökar
• ½ vitlöksklyfta
• 8 basilikablad
• 2 msk olivolja
• 1 msk pressad citron
• ¾ tsk salt
• 1 krm nymalen svartpeppar
1. Värm ugnen till 225° och rör ihop olivolja, pressad vitlök och färska timjanblad till en marinad.
2. Pensla paprikorna med marinaden och rosta dem 5-8 min i ugnen.
3. Skär av lite i botten på de små paprikorna så att de kan stå. Skär också av ett lock. Klyv vanliga paprikor, men behåll skaften om det går.
4. Fyllningen: Blanda smulad fetaost, strimlade salladslökar, hackad vitlök, basilika, olja, citron, salt och peppar. Fyll paprikorna och servera dem.