Varm potatissallad med kokossås |
Sallad (29) |
Variera färskpotatisen och servera den med asiatisk touche. Provade att addera lite sparris och dill med mycket lyckat resultat. |
|
Till 2-3 personer: • 8 medelstora potatisar (700 g) • 1 röd paprika • 1 purjolök • 1 röd chili (spansk peppar) • 1 vitlöksklyfta • ½ msk olivolja • 1½ dl kokosmjölk • ½ tsk salt • ½ krm nymalen vitpeppar |
|
1. Tvätta och skrapa eller skala och koka potatisen. 2. Skär paprikan i tärningar, skär purjon i tre centimetersbitar som strimlas på längden, finhacka chili och vitlök. 3. Skär den varma potatisen i tjocka skivor och lägg den i en skål. 4. Värm olivoljan i en kastrull och fräs övriga grönsaker ca 5 min. Häll på kokosmjölken, koka upp och koka ihop såsen några minuter till en simmig konsistens. 5. Häll den varma kokossåsen över potatisen. Blanda och smaka av med salt och peppar. |
|
|