Slambys vegetariska receptsamling

Varm potatissallad med kokossås

Sallad (29)
Variera färskpotatisen och servera den med asiatisk touche.
Provade att addera lite sparris och dill med mycket lyckat resultat.
Till 2-3 personer:
• 8 medelstora potatisar (700 g)
• 1 röd paprika
• 1 purjolök
• 1 röd chili (spansk peppar)
• 1 vitlöksklyfta
• ½ msk olivolja
• 1½ dl kokosmjölk
• ½ tsk salt
• ½ krm nymalen vitpeppar
1. Tvätta och skrapa eller skala och koka potatisen.
2. Skär paprikan i tärningar, skär purjon i tre centimetersbitar som strimlas på längden, finhacka chili och vitlök.
3. Skär den varma potatisen i tjocka skivor och lägg den i en skål.
4. Värm olivoljan i en kastrull och fräs övriga grönsaker ca 5 min. Häll på kokosmjölken, koka upp och koka ihop såsen några minuter till en simmig konsistens.
5. Häll den varma kokossåsen över potatisen. Blanda och smaka av med salt och peppar.