Slambys vegetariska receptsamling

Moussaka

Huvudrätter (286)
Till 4 portioner
• 2 gula lökar
• 2 medelstora röda paprikor
• 4 vitlöksklyftor
• 2 msk tomatpuré
• ½ dl olivolja
• ½ msk svartpeppar
• 1 msk paprikapulver
• 200 g buljongkokt sojafärs
• 2 medelstora skivade auberginer
• ½ kg skalade och skivade potatisar
• 100 g riven ost, alternativt tofu
• 4 medelstora tomater
• vatten
• salt
Sojasås:
1. Stek lök, paprika, vitlök och tomatpuré i del av oljan.
2. Smaksätt med peppar och paprikapulver.
3. Tillsätt den buljongkokta sojafärsen och låt koka i 15 min.
Moussakan:
4. Salta och olja aubergine och potatisskivorna i separata ugnsformar, baka i ugn i 200 grader i 15 min.
5. Varva potatisskivor och aubergine i en ugnsform. Häll över såsen, den rivna osten och lägg på skivade tomater.
6. Grädda i ugnen cirka 200 grader i 20 min.
Ursprung: Från Seyhmus vegetariska kokbok Vegetarisk Mat för dagen