Moussaka |
Huvudrätter (286) |
Till 4 portioner • 2 gula lökar • 2 medelstora röda paprikor • 4 vitlöksklyftor • 2 msk tomatpuré • ½ dl olivolja • ½ msk svartpeppar • 1 msk paprikapulver • 200 g buljongkokt sojafärs • 2 medelstora skivade auberginer • ½ kg skalade och skivade potatisar • 100 g riven ost, alternativt tofu • 4 medelstora tomater • vatten • salt |
|
Sojasås: 1. Stek lök, paprika, vitlök och tomatpuré i del av oljan. 2. Smaksätt med peppar och paprikapulver. 3. Tillsätt den buljongkokta sojafärsen och låt koka i 15 min. Moussakan: 4. Salta och olja aubergine och potatisskivorna i separata ugnsformar, baka i ugn i 200 grader i 15 min. 5. Varva potatisskivor och aubergine i en ugnsform. Häll över såsen, den rivna osten och lägg på skivade tomater. 6. Grädda i ugnen cirka 200 grader i 20 min. |
|
Ursprung: Från Seyhmus vegetariska kokbok Vegetarisk Mat för dagen |