Timjanstekt potatissallad med tomat |
Sallad (28) |
En ljummen potatissallad med mycket smak som passar till det mesta på sommaren. | |
För 4 personer • 600 g kokt färskpotatis • 4 vitlöksklyftor • 1 färsk lök (knipplök) • 3-4 tomater • 100 g marinerade soltorkade tomater • 1 tsk ljus, fransk senap • 3 msk olja • 1 msk smör eller olja • salt • svartpeppar • 1 knippa färsk eller 1 tsk torkad timjan |
|
1. Skär potatisen i bitar. Skala och skiva vitlöken. Skiva den färska löken. Skär de färska tomaterna i bitar och de marinerade i strimlor. 2. Blanda senapen med olja, lite i taget i en skål. Lägg i lökringar och tomatbitar och strimlor. Blanda om. 3. Fräs potatis och vitlök i smör eller olja i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och timjan. Blanda ner det i tomatsalladen och rör om. |
|
|