Slambys vegetariska receptsamling

Timjanstekt potatissallad med tomat

Sallad (28)
En ljummen potatissallad med mycket smak som passar till det mesta på sommaren.
För 4 personer
• 600 g kokt färskpotatis
• 4 vitlöksklyftor
• 1 färsk lök (knipplök)
• 3-4 tomater
• 100 g marinerade soltorkade tomater
• 1 tsk ljus, fransk senap
• 3 msk olja
• 1 msk smör eller olja
• salt
• svartpeppar
• 1 knippa färsk eller 1 tsk torkad timjan
1. Skär potatisen i bitar. Skala och skiva vitlöken. Skiva den färska löken. Skär de färska tomaterna i bitar och de marinerade i strimlor.
2. Blanda senapen med olja, lite i taget i en skål. Lägg i lökringar och tomatbitar och strimlor. Blanda om.
3. Fräs potatis och vitlök i smör eller olja i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och timjan. Blanda ner det i tomatsalladen och rör om.