Slambys vegetariska receptsamling

Lins- och bulgursallad

Sallad (276)
Till 4 portioner
• 2 dl sköljda röda linser
• ½ dl couscous eller fin bulgur
• 1 knippe färsk persilja
• 1 knippe färsk mynta
• 1 gul lök eller 4-5 salladslökar
• ½ dl olivolja
• 1 msk tomatpuré
• 1 msk paprikapulver
• vatten
• salt
1. Koka linserna i saltat vatten tills de blir mosiga.
2. Blanda i couscous omedelbart i de heta linserna. Låt svälla cirka 10 min.
3. Tillsätt hackad mynta och persilja.
4. Finhacka löken och fräs i olivolja. Blanda i tomatpurén och stek ytterligare en stund. Blanda sist i paprikapulvret.
5. Blanda samman med den färdigsvällda couscous/linsröran.
Ursprung: Från Seyhmus vegetariska kokbok Vegetarisk Mat för dagen