Lins- och bulgursallad |
Sallad (276) |
Till 4 portioner • 2 dl sköljda röda linser • ½ dl couscous eller fin bulgur • 1 knippe färsk persilja • 1 knippe färsk mynta • 1 gul lök eller 4-5 salladslökar • ½ dl olivolja • 1 msk tomatpuré • 1 msk paprikapulver • vatten • salt |
|
1. Koka linserna i saltat vatten tills de blir mosiga. 2. Blanda i couscous omedelbart i de heta linserna. Låt svälla cirka 10 min. 3. Tillsätt hackad mynta och persilja. 4. Finhacka löken och fräs i olivolja. Blanda i tomatpurén och stek ytterligare en stund. Blanda sist i paprikapulvret. 5. Blanda samman med den färdigsvällda couscous/linsröran. |
|
Ursprung: Från Seyhmus vegetariska kokbok Vegetarisk Mat för dagen |