Taboulleh 1 |
Sallad (27) |
En riktigt frisk och fräsch sallad som ofta serveras i mellanöstern. Gör som traditionen bjuder: använd salladsbladen som bestick! | |
• 250 g bladpersilja • ¾ dl pressad citron • ¾ dl bulgur eller vetekross • 2 vitlöksklyftor • 1 krm kajennpeppar • ½ tsk kanel • 1 msk färsk eller 1 tsk torkad mynta • 1 tsk salt • 2 stora tomater • 1 stor paprika • 1 stor lök • ¾ dl olivolja • salladsblad • några körsbärstomater |
|
1. Skölj persiljan noga, Låt rinna av och klappa torr mellan handdukar. 2. Häll den pressade citronen över bulgurvetet. Pressa över vitlök och tillsätt kajennpeppar, kanel, torkad mynta och salt. 3. Skölj och dela tomaterna. Peta bort fröna och finhacka. 4. Skölj, dela och skär bort mellanväggar på paprikorna. Finhacka. 5. Skala och finhacka löken. 6. Finhacka persiljan. Antingen för hand eller kör snabbt i matberedare. 7. Blanda de hackade grönsakerna med det kryddade bulgurvetet. Rör i olivoljan. 8. Servera i en skål med hela salladsblad och körsbärstomater. |
|
|