Slambys vegetariska receptsamling

Blomkålsgryta med kikärtor

Huvudrätter (265)
Till 4 portioner
• 2 gula lökar
• ½ dl olivolja
• 2 msk tomatpuré
• 2 msk paprikapulver
• 4 vitlöksklyftor
• 1 dl saltat vatten
• 250 g kokta kikärtor
• 1 stort blomkålshuvud
• 2 msk torkad mynta
1. Finriv och stek löken i mer än hälften av olivoljan.
2. Blanda i tomatpuré, paprikapulver och pressa i vitlöken.
3. Häll över det saltade vattnet. Lägg kikärtorna i såsen och koka 5-10 min.
4. Gör små buketter av blomkålshuvudet. Lägg buketterna i grytan och koka ytterligare ett par minuter.
5. Stek myntan i resten av olivoljan tills myntan fått lite färg. Häll över myntan i grytan.
Servera med hirs, råris eller bulgur.
Ursprung: Från Seyhmus vegetariska kokbok Vegetarisk Mat för dagen