Blomkålsgryta med kikärtor |
Huvudrätter (265) |
Till 4 portioner • 2 gula lökar • ½ dl olivolja • 2 msk tomatpuré • 2 msk paprikapulver • 4 vitlöksklyftor • 1 dl saltat vatten • 250 g kokta kikärtor • 1 stort blomkålshuvud • 2 msk torkad mynta |
|
1. Finriv och stek löken i mer än hälften av olivoljan. 2. Blanda i tomatpuré, paprikapulver och pressa i vitlöken. 3. Häll över det saltade vattnet. Lägg kikärtorna i såsen och koka 5-10 min. 4. Gör små buketter av blomkålshuvudet. Lägg buketterna i grytan och koka ytterligare ett par minuter. 5. Stek myntan i resten av olivoljan tills myntan fått lite färg. Häll över myntan i grytan. |
|
Servera med hirs, råris eller bulgur. | |
Ursprung: Från Seyhmus vegetariska kokbok Vegetarisk Mat för dagen |