Slambys vegetariska receptsamling

Stekta sommargrönsaker

Huvudrätter (254)
Till 4 portioner
• 1 aubergine
• 1 zucchini
• 1 kg blomkål
• 3-4 potatisar
• 1 röd paprika
• 1 dl olivolja
• salt
Sås 1:
• 2 dl naturell yoghurt
• 2-3 vitlöksklyftor
• salt
Sås 2:
• 1 kg färska tomater
• 2-4 vitlöksklyftor
• 1 dl olivolja
• salt
1. Skölj och skiva aubergine och zucchini.
2. Skölj och skär loss blommorna ur blomkålen.
3. Skala och skiva potatisen.
4. Strimla paprikan.
5. Stek allt i lite olivolja till det mjuknar och blir gyllene.
6. Salta efter smak.

Sås 1:
1. Pressa vitlöksklyftorna i yoghurten. Smaksätt med salt.
Sås 2:
1. Hacka tomaterna och koka dem i olivolja
2. Tillsätt salt och koka tills konsistensen blir lite tjock.
3. Pressa sist i vitlöksklyftorna.
Ursprung: Från Seyhmus vegetariska kokbok Vegetarisk Mat för dagen