Stekta sommargrönsaker |
Huvudrätter (254) |
Till 4 portioner • 1 aubergine • 1 zucchini • 1 kg blomkål • 3-4 potatisar • 1 röd paprika • 1 dl olivolja • salt Sås 1: • 2 dl naturell yoghurt • 2-3 vitlöksklyftor • salt Sås 2: • 1 kg färska tomater • 2-4 vitlöksklyftor • 1 dl olivolja • salt |
|
1. Skölj och skiva aubergine och zucchini. 2. Skölj och skär loss blommorna ur blomkålen. 3. Skala och skiva potatisen. 4. Strimla paprikan. 5. Stek allt i lite olivolja till det mjuknar och blir gyllene. 6. Salta efter smak. Sås 1: 1. Pressa vitlöksklyftorna i yoghurten. Smaksätt med salt. Sås 2: 1. Hacka tomaterna och koka dem i olivolja 2. Tillsätt salt och koka tills konsistensen blir lite tjock. 3. Pressa sist i vitlöksklyftorna. |
|
Ursprung: Från Seyhmus vegetariska kokbok Vegetarisk Mat för dagen |