Sallad på färsk svampInsalata di funghi |
Sallad (25) |
Från Aostadalen, Italien | |
4 portioner • 300g färsk blandad svamp (t.ex. Karl-Johan, champinjoner, kantareller) • saften av 1 citron • 1 msk sojamjöl • salt, nymalen peppar • 1 klyfta vitlök • 1 dl olivolja • 1 knippa bladpersilja |
|
Tillagningstid: 35 minuter En portion ger 1400 kJ/330 kcal 1. Ansa och torka den färska svampen, skär den i tunna skivor och droppa över citronsaften. (Kantareller fräses snabbt i smör.) 2. Vispa sojamjölet med salt och peppar samt resten av citronsaften. Pressa i vitlöken. Tillsätt olivoljan, lite i taget under ständig omrörning. Finhacka persiljan och blanda ner den. Smaka av såsen och fördela över svampen. |
|
Variant: Skiva färsk skogssvamp, fräs den mjuk i lite smör eller nötolja och krydda försiktigt. Serveras som ljummen sallad. | |
Ursprung: Det italienska köket Reinhardt Hess - Sabine Sälzer ICA Bokförlag |