Slambys vegetariska receptsamling

Sallad på färsk svamp

Insalata di funghi
Sallad (25)
Från Aostadalen, Italien
4 portioner
• 300g färsk blandad svamp (t.ex. Karl-Johan, champinjoner, kantareller)
• saften av 1 citron
• 1 msk sojamjöl
• salt, nymalen peppar
• 1 klyfta vitlök
• 1 dl olivolja
• 1 knippa bladpersilja
Tillagningstid: 35 minuter
En portion ger 1400 kJ/330 kcal

1. Ansa och torka den färska svampen, skär den i tunna skivor och droppa över citronsaften. (Kantareller fräses snabbt i smör.)
2. Vispa sojamjölet med salt och peppar samt resten av citronsaften. Pressa i vitlöken. Tillsätt olivoljan, lite i taget under ständig omrörning. Finhacka persiljan och blanda ner den. Smaka av såsen och fördela över svampen.
Variant: Skiva färsk skogssvamp, fräs den mjuk i lite smör eller nötolja och krydda försiktigt. Serveras som ljummen sallad.
Ursprung: Det italienska köket Reinhardt Hess - Sabine Sälzer ICA Bokförlag