Slambys vegetariska receptsamling

Ratatouille - auberginegryta

Smårätter (241)
Till 4 portioner
• 1 normalstor aubergine
• 4 röda paprikor
• 1 dl olivolja
• 4 hackade tomater
• 1 msk paprikapulver
• 1 msk tomatpuré
• 5-6 vitlöksklyftor
• 400 g krossade tomater (1 burk)
• salt
• vatten till blötläggning
1. Dela auberginen på längden och skär i skivor.
2. Blötlägg den i saltat vatten cirka 10 min.
3. Grovhacka paprikan och stek i olivoljan.
4. Stek auberginen ett par minuter med paprikan, hackade tomater, tomatpuré och paprikapulver.
5. Dela vitlöksklyftorna i två delar och lägg ner i pannan.
6. Häll i de krossade tomaterna och koka på låg värme i cirka 20 min.
Servera gärna med råris, hirs eller bulgur.
Ursprung: Från Seyhmus vegetariska kokbok Vegetarisk Mat för dagen