Ratatouille - auberginegryta |
Smårätter (241) |
Till 4 portioner • 1 normalstor aubergine • 4 röda paprikor • 1 dl olivolja • 4 hackade tomater • 1 msk paprikapulver • 1 msk tomatpuré • 5-6 vitlöksklyftor • 400 g krossade tomater (1 burk) • salt • vatten till blötläggning |
|
1. Dela auberginen på längden och skär i skivor. 2. Blötlägg den i saltat vatten cirka 10 min. 3. Grovhacka paprikan och stek i olivoljan. 4. Stek auberginen ett par minuter med paprikan, hackade tomater, tomatpuré och paprikapulver. 5. Dela vitlöksklyftorna i två delar och lägg ner i pannan. 6. Häll i de krossade tomaterna och koka på låg värme i cirka 20 min. |
|
Servera gärna med råris, hirs eller bulgur. | |
Ursprung: Från Seyhmus vegetariska kokbok Vegetarisk Mat för dagen |