Rödkålssallad 2 |
Sallad (24) |
En frisk, lite syrlig och lite söt sallad. Det viktigaste är att man strimlar grönsakerna så fint man bara kan. Använd en vass kniv eller en matberedare. | |
För 6-8 personer • 1 kg rödkål • 3 morötter Dressing: • 1½ tsk grov osötad senap • 2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger • 1 tsk flytande honung • 1 dl neutral olja • ca 1 tsk salt • ½ tsk nymalen svartpeppar • 1 dl rostade solrosfrön |
|
1. Ta bort de yttersta bladen på rödkålen. Skala morötterna. 2. Blanda senap, vinäger och honung i en liten skål. Vispa i oljan droppvis och smaka av med salt och peppar. 3. Strimla rödkål och morötter så tunt som möjligt eller riv på det grövsta på rivjärnet. Blanda med dressingen, strö över solrosfrön och servera genast. |
|
Det är mycket gott att blanda i lite russin. | |
|