Sydeuropeisk grönsaksgryta |
Huvudrätter (237) |
4 portioner • 2 gula lökar • 1-2 röd chilipeppar • 4-5 potatisar • ev. 4-5 morötter • 2 gröna paprikor • 1 aubergine • 4-5 tomater eller en burk (400 g) • ca 200 g bondbönor • 1 msk olja • 2 krm svartpeppar • 1 pressad vitlöksklyfta • 2 grönsaksbuljongtärningar • 2-3 dl vatten • salt • persilja |
|
Skala och hacka löken. Dela pepparfrukt, skrapa ur kärnorna och hacka fruktköttet. Skala potatisen, kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i jämnstora bitar. Värm upp lite olja i en tjockbottnad gryta och fräs löken utan att den tar färg. Blanda i alla grönsaker utom haricots verts, om de används istället för bondbönor, de behöver bara koka med ca 10 min mot slutet. Krydda med peppar, vitlök och buljong. Häll på vatten. Lägg på lock, koka upp och sjud sedan på svag värme 25-30 min eller tills alla grönsaker är mjuka. Salta om det behövs. |
|
Smaka av och strö rikligt med hackad persilja över. | |
Ursprung: http://www.gronmat.net/middag_viewrecepie.asp?id=1722# |