Slambys vegetariska receptsamling

Falafel 2

Stekta bollar av kikärter
Smårätter (235)
Ger 12 st
• 125 g kikärter, blötlagda
• saften av en halv citron
• 2 msk färsk hackad koriander
• 2 msk färsk hackad persilja
• 2 klyftor vitlök, krossade
• 1 tsk spiskumminfrön
• 1 tsk korianderfrön
• 1 msk sesamfrön
• 2 tsk sojasås
• salt och peppar
• solrosfröolja
Rensa och blötlägg kikärterna över natten (10-12) timmar.
Låt dem rinna av väl, skölj noga och låt rinna av igen.
Mal kikärterna till en pasta i en matberedare eller kvarn.
Tillsätt citronsaften, färsk koriander, persilja och vitlök.
Rosta kryddorna lätt i en stekpanna, krossa dem i mortel och tillsätt dem i kikärtsblandningen. Blanda alla ingredienserna i mixer eller matberedare.
Krydda väl och forma blandningen till 12 valnötsstora bollar.
Stek ungefär 4 bollar i taget. Vänd dem hela tiden tills de är gyllenbruna.
Låt dem rinna av på hushållspapper och håll dem varma.
Ät tillsammans med en blandad sallad i pitabröd med yoghurtsås.
Ursprung: http://www.gronmat.net/middag_viewrecepie.asp?id=168