Falafel 2Stekta bollar av kikärter |
Smårätter (235) |
Ger 12 st • 125 g kikärter, blötlagda • saften av en halv citron • 2 msk färsk hackad koriander • 2 msk färsk hackad persilja • 2 klyftor vitlök, krossade • 1 tsk spiskumminfrön • 1 tsk korianderfrön • 1 msk sesamfrön • 2 tsk sojasås • salt och peppar • solrosfröolja |
|
Rensa och blötlägg kikärterna över natten (10-12) timmar. Låt dem rinna av väl, skölj noga och låt rinna av igen. Mal kikärterna till en pasta i en matberedare eller kvarn. Tillsätt citronsaften, färsk koriander, persilja och vitlök. Rosta kryddorna lätt i en stekpanna, krossa dem i mortel och tillsätt dem i kikärtsblandningen. Blanda alla ingredienserna i mixer eller matberedare. Krydda väl och forma blandningen till 12 valnötsstora bollar. Stek ungefär 4 bollar i taget. Vänd dem hela tiden tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper och håll dem varma. |
|
Ät tillsammans med en blandad sallad i pitabröd med yoghurtsås. | |
Ursprung: http://www.gronmat.net/middag_viewrecepie.asp?id=168 |