Slambys vegetariska receptsamling

Cafévas grova bröd

Bröd och bak (233)
20 bullar
• 1 liter vatten
• 1 pkt jäst
• ½ msk socker
• 1 dl hela vetekorn
• 1 dl helt linfrö
• 4 dl grovt rågmjöl
• 4 dl grahamsmjöl
• 7 dl vetemjöl
• 1½ msk salt
Koka först vetekornen i ca 20 minuter så de blir mjuka. Smula jästen i ljummet vatten. Tillsätt alla ingredienser och kör i degblandare ca 10 min. Knåda lätt och låt jäsa ca 20 min på bakbord. Baka ut till 20 bullar. Låt jäsa på plåt ca 30 min. Grädda i 250 grader i 10-15 min.
Passar utmärkt till soppa.
Ursprung: Recept från Eva Nylén, Caféva Från GPs 2 dagar 31 januari 2004