Slambys vegetariska receptsamling

Tomatsoppa 1

Soppa (231)
4 personer
• 1 purjolök
• 2 vitlöksklyftor
• 1 krm kajennpeppar
• 2 tsk paprikapulver
• 2 msk tomatpuré
• 1 burk krossade tomater
• 6 dl buljong
• 2 lagerblad
• 5 kryddpepparkorn
• 3 msk maizenamjöl
• 5 dl mjölk
• ½ dl grädde
• svartpeppar
• 1 msk basilika
• farinsocker
• 1 dl riven ost
• persilja
• 2 dl pasta
Strimla purjolöken. Fräs i olja med paprikapulver, kajennpeppar och vitlök. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, buljong, lagerblad och kryddpeppar. Koka upp och låt sjuda i 10
min. Rör ut maizenamjölet i lite kallt vatten till en redning. Tillsätt redningen och sedan mjölk och grädde. Låt koka upp igen. Tillsätt svartpeppar, basilika, lite farinsocker, ost och persilja. Låt sjuda några minuter. Koka 2 dl pasta under tiden och lägg i soppan vid servering.
Ursprung: Recept från Eva Nylén, Caféva Från GPs 2 dagar 31 januari 2004