Tomatsoppa 1 |
Soppa (231) |
4 personer • 1 purjolök • 2 vitlöksklyftor • 1 krm kajennpeppar • 2 tsk paprikapulver • 2 msk tomatpuré • 1 burk krossade tomater • 6 dl buljong • 2 lagerblad • 5 kryddpepparkorn • 3 msk maizenamjöl • 5 dl mjölk • ½ dl grädde • svartpeppar • 1 msk basilika • farinsocker • 1 dl riven ost • persilja • 2 dl pasta |
|
Strimla purjolöken. Fräs i olja med paprikapulver, kajennpeppar och vitlök. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, buljong, lagerblad och kryddpeppar. Koka upp och låt sjuda i 10 min. Rör ut maizenamjölet i lite kallt vatten till en redning. Tillsätt redningen och sedan mjölk och grädde. Låt koka upp igen. Tillsätt svartpeppar, basilika, lite farinsocker, ost och persilja. Låt sjuda några minuter. Koka 2 dl pasta under tiden och lägg i soppan vid servering. |
|
Ursprung: Recept från Eva Nylén, Caféva Från GPs 2 dagar 31 januari 2004 |