Indisk linssoppa |
Soppa (229) |
4 personer • 2 gula lökar • ½-1 tsk curry • 1 krm spiskummin • 1 krm kardemumma • kajennpeppar • kryddpeppar • 2 bitar hel kanel • 2 lagerblad • ½ röd paprika • 1 liten morot • en liten bit äpple • 2 vitlöksklyftor • 13 dl grönsaksbuljong • 1½ msk tomatpuré • 2 dl röda linser • 1 potatis • finhackad persilja • salt |
|
Fräs löken lätt i olja tillsammans med kryddorna. Finhacka paprika, morot, äpple och vitlök, gärna i matberedare. Rör ner blandningen i löken och låt fräsa ytterligare en stund. Skär potatisen i små tärningar. Häll i buljongen och resten av ingredienserna. Låt koka ca 20 min. | |
Ursprung: Recept från Eva Nylén, Caféva Från GPs 2 dagar 31 januari 2004 |