Marockansk bönsoppa med saffran |
Soppa (228) |
6 personer • 1 gul lök • 1 msk olja • 1 msk tomatpuré • ½-1 g saffran • 12 dl grönsaksbuljong • 1½ dl gröna linser • 2 stjälkar bladselleri • 1 burk krossade tomater • ½ tsk salt • 1 krm svartpeppar • 1 burk kikärtor • persilja • ev citron • salt, peppar, kajennpeppar |
|
Hacka löken och fräs den i olja. Tillsätt tomatpuré och saffran. Häll på buljong och linser. Koka ca 20 min. Skär selleri i strimlor, tillsätt den och tomater och låt koka ytterligare 10 min. Lägg i kikärtor, koka upp och smaka av med salt, svartpeppar, citron, persilja och kajennpeppar. |
|
Ursprung: Recept från Eva Nylén, Caféva Från GPs 2 dagar 31 januari 2004 |