Slambys vegetariska receptsamling

Marockansk bönsoppa med saffran

Soppa (228)
6 personer
• 1 gul lök
• 1 msk olja
• 1 msk tomatpuré
• ½-1 g saffran
• 12 dl grönsaksbuljong
• 1½ dl gröna linser
• 2 stjälkar bladselleri
• 1 burk krossade tomater
• ½ tsk salt
• 1 krm svartpeppar
• 1 burk kikärtor
• persilja
• ev citron
• salt, peppar, kajennpeppar
Hacka löken och fräs den i olja. Tillsätt tomatpuré och saffran. Häll på buljong och linser. Koka ca 20 min.
Skär selleri i strimlor, tillsätt den och tomater och låt koka ytterligare 10 min. Lägg i kikärtor, koka upp och smaka av med salt, svartpeppar, citron, persilja och kajennpeppar.
Ursprung: Recept från Eva Nylén, Caféva Från GPs 2 dagar 31 januari 2004