Krämig Daal |
Huvudrätter (224) |
Testa »daal« en indisk linsgryta med mustiga smaker av kokos, spiskummin och koriander. Varma naanbröd hör till. | |
För 4 personer • 1 gul lök • 2 vitlöksklyftor • 1 tsk malen spiskummin • 2 tsk malen koriander • 250 g röda linser (3 dl) • 2½ dl vatten • 1 grönsaksbuljongtärning • 1 burk kokosmjölk (400 ml) • 2 tomater • 1 påse babyspenat (70 g) • 1 kruka koriander • olja till stekning • salt, nymalen svartpeppar Till servering • varma naanbröd med smör • ev lite naturell yoghurt |
|
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt med kryddorna i olja i en tjockbottnad kastrull. 2. Tillsätt linser, vatten och buljongtärning samt kokosmjölk. Låt det sjuda ca 10 minuter utan lock. 3. Hacka tomaterna grovt och tillsätt det tillsammans med spenaten. Låt det sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv i den färska koriandern. |
|
Servera med bröden och ev lite naturell yoghurt att ringla i. | |
Ursprung: Från ICAs Buffé november 2008 |