Slambys Auberginegratäng |
Huvudrätter (222) |
Mycket Enkelt, Snabbt och Gott. | |
4 personer • 3 Auberginer • 1 burk Tomatsås (gärna starkt kryddad) • Mozzarella eller fetaost ca 400 gr • Basilika färsk • Olivolja • Svartpeppar • Havssalt |
|
Skölj och skär Auberginerna i dryga cm-tjocka skivor. Lägg Auberginerna i en oljad ugnsfast form. Salta och peppra och häll lite olja över… Sätt in formen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter, tills Auberginerna blivit lite ”punkterade”. Tag ut formen och häll över tomatsåsen. Lägg skivad mozzarella över. Sätt åter in formen i ugnen i ca 15-20 minuter tills Mozzarellan smält och blivit gyllene. |
|
Tips: Man kan lägga Aubergine-Tomat-Mozzarella i flera lager om man vill. | |
Ursprung: Tine |