Slambys vegetariska receptsamling

Slambys Auberginegratäng

Huvudrätter (222)
Mycket Enkelt, Snabbt och Gott.
4 personer
• 3 Auberginer
• 1 burk Tomatsås (gärna starkt kryddad)
• Mozzarella eller fetaost ca 400 gr
• Basilika färsk
• Olivolja
• Svartpeppar
• Havssalt
Skölj och skär Auberginerna i dryga cm-tjocka skivor.
Lägg Auberginerna i en oljad ugnsfast form.
Salta och peppra och häll lite olja över…
Sätt in formen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter, tills Auberginerna blivit lite ”punkterade”.
Tag ut formen och häll över tomatsåsen. Lägg skivad mozzarella över.
Sätt åter in formen i ugnen i ca 15-20 minuter tills Mozzarellan smält och blivit gyllene.
Tips: Man kan lägga Aubergine-Tomat-Mozzarella i flera lager om man vill.
Ursprung: Tine