Slambys vegetariska receptsamling

Slambys Spenatlasagne

Huvudrätter (221)
10 personer
• 3 pkt fryst hel bladspenat
• ca 1½ pkt lasagneplattor
• 5 dl crème fraiche
• 2 gula lökar
• Muskotpulver
• 3 pkt krossade Tomater
• 7 vitlöksklyftor
• 1-1½ dl Olivolja
• Salt och peppar
Béchamelsås (vit grundsås)
• 2-3 liter röd mjölk
• 75 gram Smör ca
• Mjöl (fullkorn)
• Salt, peppar, muskot
DENNA LASAGNE GÖRS SNABBAST OM MAN:

1. Bryner löken i en stor kastrull eller wokpanna, sedan i med den tinade spenaten.
Rör om och krydda med muskot salt och peppar.
I med Crème Fraichen.
Klar!
2. I en andra kastrull, värm oljan och i med vitlöken, pressad.
Salta peppra. Låt det EJ brännas vid.
I med Tomarkrosset och smaka av.
Klar!
3. Gör en Bechamelsås (vit grundsås).
Krydda ordentligt!
Klar!

Dessa moment går att förbereda.

Sedan Bygger man Lasagnen i en Långpanna.
Börja med sås i botten sedan plattor tomatkross spenatröran osv osv. Brukar bli 2 rejäla lager och avsluta med lasagneplattor överst med Sås som täcker ordentligt.
In i ugnen 45 minuter i 200 grader.
När 15 minuter återstår, tag ut Lasagnen och skiva lagrad Cheddar eller Västerbottensost över.
Gratinera sedan på 225 grader de sista 15 minuterna.
Servera med en sallad o en Tzazikisås eller liknande.
MUMS!!
Ursprung: Tine