Slambys Spenatlasagne |
Huvudrätter (221) |
10 personer • 3 pkt fryst hel bladspenat • ca 1½ pkt lasagneplattor • 5 dl crème fraiche • 2 gula lökar • Muskotpulver • 3 pkt krossade Tomater • 7 vitlöksklyftor • 1-1½ dl Olivolja • Salt och peppar Béchamelsås (vit grundsås) • 2-3 liter röd mjölk • 75 gram Smör ca • Mjöl (fullkorn) • Salt, peppar, muskot |
|
DENNA LASAGNE GÖRS SNABBAST OM MAN: 1. Bryner löken i en stor kastrull eller wokpanna, sedan i med den tinade spenaten. Rör om och krydda med muskot salt och peppar. I med Crème Fraichen. Klar! 2. I en andra kastrull, värm oljan och i med vitlöken, pressad. Salta peppra. Låt det EJ brännas vid. I med Tomarkrosset och smaka av. Klar! 3. Gör en Bechamelsås (vit grundsås). Krydda ordentligt! Klar! Dessa moment går att förbereda. Sedan Bygger man Lasagnen i en Långpanna. Börja med sås i botten sedan plattor tomatkross spenatröran osv osv. Brukar bli 2 rejäla lager och avsluta med lasagneplattor överst med Sås som täcker ordentligt. In i ugnen 45 minuter i 200 grader. När 15 minuter återstår, tag ut Lasagnen och skiva lagrad Cheddar eller Västerbottensost över. Gratinera sedan på 225 grader de sista 15 minuterna. |
|
Servera med en sallad o en Tzazikisås eller liknande. MUMS!! |
|
Ursprung: Tine |