Slambys vegetariska receptsamling

Slambys Svamprisotto

Huvudrätter (220)
4-5 personer
• 600 gr trattkantareller (eller blandad svamp)
• 1 stor gul lök
• 3-4 vitlöksklyftor
• 4 dl Avorioris
• 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten el fond)
• 1-2 dl vitt vin ( går bra med rosé om torrt…)
• Ca 3-5 dl riven Västerbottensost eller Parmesan ost
• smör
Skala och hacka lök och vitlök.
Smält smöret i en stor wokpanna och fräs löken under omrörning och rör i riset.
Rör runt ordentligt så att alla riskornen får en hinna av smöret.

Koka upp buljongen för sig.
Häll sedan hälften av denna ner i riset. Häll även i vinet.
Sjud på låg värme tills all vätska har kokat in.
Rör om ofta och späd med resten av buljongen tills all vätska kokat in.
Häll sedan i svampen och den rivna osten.
Klicka ner smör o smaka av med salt och peppar. Tänk på att osten är salt i sig…
Servera med Sallad, ev. Sparris, Yoghurtsås och gott bröd
Ursprung: Tine