Slambys Svamprisotto |
Huvudrätter (220) |
4-5 personer • 600 gr trattkantareller (eller blandad svamp) • 1 stor gul lök • 3-4 vitlöksklyftor • 4 dl Avorioris • 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten el fond) • 1-2 dl vitt vin ( går bra med rosé om torrt…) • Ca 3-5 dl riven Västerbottensost eller Parmesan ost • smör |
|
Skala och hacka lök och vitlök. Smält smöret i en stor wokpanna och fräs löken under omrörning och rör i riset. Rör runt ordentligt så att alla riskornen får en hinna av smöret. Koka upp buljongen för sig. Häll sedan hälften av denna ner i riset. Häll även i vinet. Sjud på låg värme tills all vätska har kokat in. Rör om ofta och späd med resten av buljongen tills all vätska kokat in. Häll sedan i svampen och den rivna osten. Klicka ner smör o smaka av med salt och peppar. Tänk på att osten är salt i sig… |
|
Servera med Sallad, ev. Sparris, Yoghurtsås och gott bröd | |
Ursprung: Tine |