Rödbetssallad med grillad halloumiost |
Sallad (22) |
4 portioner • 500 g rödbetor • vatten, salt • 1 msk balsamvinäger • 2 msk rapsolja • ½ tsk gourmetsalt • 2 msk pinjenötter • ½ kruka basilika • 150 g halloumiost • 1 tsk olja |
|
Ansa, skölj och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten och skala dem. Skär dem i tärningar. Lägg dem i en skål och häll över vinäger och olja. Strö på salt och rör om. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Strö dem över rödbetorna tillsammans med grovt strimlad basilika. Låt gärna stå ett par timmar. Skär osten i 3-4 mm tjocka skivor Stek eller grilla dem ca 1 min på varje sida i en lätt oljad panna. Servera dem varma på nyrostad baguette eller lantbröd till rödbetssalladen. |
|
|