Slambys vegetariska receptsamling

Rödbetssallad med grillad halloumiost

Sallad (22)
4 portioner
• 500 g rödbetor
• vatten, salt
• 1 msk balsamvinäger
• 2 msk rapsolja
• ½ tsk gourmetsalt
• 2 msk pinjenötter
• ½ kruka basilika
• 150 g halloumiost
• 1 tsk olja
Ansa, skölj och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten och skala dem. Skär dem i tärningar. Lägg dem i en skål och häll över vinäger och olja. Strö på salt och rör om.
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Strö dem över rödbetorna tillsammans med grovt strimlad basilika. Låt gärna stå ett par timmar.
Skär osten i 3-4 mm tjocka skivor Stek eller grilla dem ca 1 min på varje sida i en lätt oljad panna. Servera dem varma på nyrostad baguette eller lantbröd till rödbetssalladen.