Slambys vegetariska receptsamling

Selleribitar med svampsås

Huvudrätter (219)
4 personer
• 2 medelstora Sellerirötter
• 4-500 gr svamp
• 1 gul lök
• Västerbottensost
• Smör
• Salt
• Peppar
• Konjak eller Sherry eller Vin
Sätt ugnen på 225 grader

Skala och dela sellerin. Skär i cm-tjocka skivor..
Lägg skivorna i en oljad el smörad långpanna.
Salta och peppra vit o svart peppar… och in i ugnen i ca 15 min.
Den ska bli något mjuk.
Detta går att förbereda långt innan middagen.

Lägg sedan bitarna i en ugnsfast form.
Häll Såsen över Selleribitarna. Gratinera i ugnen, 200 grader, tills den fått gyllenbrun färg.
Tar ca 20 minuter
Strö gärna riven Västerbottensost eller Parmesan på anrättningen de sista minuterna

Sås
Bryn svampen tillsammans med löken i smör, (Ghi).
Salta o Peppra.
Gör en grundsås, smaksätt med västerbottensost och ev. lite konjak, sherry eller vin.
Lägg i svampen.
Servera Råris, Quinoa eller potatis till och självklart en Sallad. Gott till är en liten Youghurtsås…
Ursprung: Tine