Selleribitar med svampsås |
Huvudrätter (219) |
4 personer • 2 medelstora Sellerirötter • 4-500 gr svamp • 1 gul lök • Västerbottensost • Smör • Salt • Peppar • Konjak eller Sherry eller Vin |
|
Sätt ugnen på 225 grader Skala och dela sellerin. Skär i cm-tjocka skivor.. Lägg skivorna i en oljad el smörad långpanna. Salta och peppra vit o svart peppar… och in i ugnen i ca 15 min. Den ska bli något mjuk. Detta går att förbereda långt innan middagen. Lägg sedan bitarna i en ugnsfast form. Häll Såsen över Selleribitarna. Gratinera i ugnen, 200 grader, tills den fått gyllenbrun färg. Tar ca 20 minuter Strö gärna riven Västerbottensost eller Parmesan på anrättningen de sista minuterna Sås Bryn svampen tillsammans med löken i smör, (Ghi). Salta o Peppra. Gör en grundsås, smaksätt med västerbottensost och ev. lite konjak, sherry eller vin. Lägg i svampen. |
|
Servera Råris, Quinoa eller potatis till och självklart en Sallad. Gott till är en liten Youghurtsås… | |
Ursprung: Tine |