Slambys vegetariska receptsamling

Pastasallad

Sallad (21)
4 portioner
• 50 g soltorkade tomater
• 3 msk balsamvinäger
• 3 msk olivolja
• 300 g pasta t.ex. penne
• 300 g champinjoner eller portobellosvamp
• 1-2 schalottenlökar
• 2 vitlöksklyftor
• 1 msk olivolja till stekningen
• 3 krm torkad smulad timjan
• 2 krm salt
• 1 krm mellanmalen svartpeppar
• 50 g riven färsk parmesanost
• 1 dl urkärnade svarta oliver
• 2 krukor rucolasallad
Låt de soltorkade tomaterna ligga i blöt i lite vatten ca 30 minuter. Blanda vinäger och olivolja i en stor skål och vispa ihop det. Koka pastan enligt anvisningen och lägg den i skålen. Strimla tomaterna, hacka löken och pressa vitlöken och blanda ner i pastan. Dela svampen i bitar och stek den i olja. Smula över timjan. Krydda med salt och peppar. Låt svampen stå kallt ca en timme. Vänd ner svamp, parmesanost, oliver och sallad i pastan. Servera med ett gott bröd.