Pastasallad |
Sallad (21) |
4 portioner • 50 g soltorkade tomater • 3 msk balsamvinäger • 3 msk olivolja • 300 g pasta t.ex. penne • 300 g champinjoner eller portobellosvamp • 1-2 schalottenlökar • 2 vitlöksklyftor • 1 msk olivolja till stekningen • 3 krm torkad smulad timjan • 2 krm salt • 1 krm mellanmalen svartpeppar • 50 g riven färsk parmesanost • 1 dl urkärnade svarta oliver • 2 krukor rucolasallad |
|
Låt de soltorkade tomaterna ligga i blöt i lite vatten ca 30 minuter. Blanda vinäger och olivolja i en stor skål och vispa ihop det. Koka pastan enligt anvisningen och lägg den i skålen. Strimla tomaterna, hacka löken och pressa vitlöken och blanda ner i pastan. Dela svampen i bitar och stek den i olja. Smula över timjan. Krydda med salt och peppar. Låt svampen stå kallt ca en timme. Vänd ner svamp, parmesanost, oliver och sallad i pastan. Servera med ett gott bröd. | |
|