Congosallad |
Sallad (2) |
Lysande blå potatis är onekligen lite speciellt. Vacker i sallad och lätt att garnera. | |
Till 4 personer • ca 750 g blå Congo potatis • 2 salladslökar eller 1 purjo • 1 liten zucchini • 1 stor rättika Dressing: • ½ dl olivolja • 1 msk vinäger • 2 msk vatten eller vitt vin • salt, svartpeppar • 1 tsk italiensk salladskrydda eller Dijonsenap • kapris till garnering |
|
1. Koka potatisen med skalen på. Skala den och dela den i stora tärningar. 2. Skölj och skiva löken. Skiva zucchinin. Skölj och skala rättikan och dela den på längden. Skär några tunna skivor på längden med osthyveln för dekoration, resten skivas fint. 3. Blanda potatis, skivad lök, zucchini och rättika i en skål. Blanda dressingen. Häll över den. Garnera gärna med kapris. |
|
|