Ugnsbakade paprikor med wokad potatispytt |
Huvudrätter (198) |
Ytterligare en av Tines kreationer | |
2-4 portioner Fyllda paprikor: • 4 gröna paprikor • 3 dl färdig cous-cous • 1 dl Turkisk yoghurt • 1 tsk spiskummin • 1 krm cayennepeppar • 100 gr fetaost i småbitar, • 1 krm mynta Potatispytt: • 4 Stora potatisar • 8 vitlöksklyftor • 1 purjolök • 1 gul lök • kallpressad rapsolja • olivolja • salt • svartpeppar Kall sås: • 2 dl Turkisk yoghurt • 2-3 cm riven färsk ingefära • Spiskummin • Cayennepeppar • salt Gomasio • 1-4 dl Sesamfrön • 1 tsk salt |
|
Hetta upp rapsoljan i Wokpanna – bryn vitlökarna MED skal en stund med den hackade gullöken. Sedan i med dom skalade o relativt stora Potatiskuberna. Låt steka ca 15 min. Under tiden …. Skär av topparna på paprikorna o ”svansen” så att dom kan stå stadigt. Tag ur kärnor. Fyll dem upp till ytan med Cous-Cous-blandningen enligt ingredienslistan…improvisera…kanske mer yoghurt?...mer kryddor…? In i Ugnen 225gr i ca 20min. Hacka purjolöken och blanda i potatispytten Den kalla Yoghurtsåsen blandas ihop enligt ingredienslistan. Gomasion rostas i gjutjärnsstekpanna tills den fått ”lagom” färg….Krossa gärna i mortel. Servera var sak för sig i olika skålar… |
|
Ursprung: Tine |