Slambys vegetariska receptsamling

Ugnsbakade paprikor med wokad potatispytt

Huvudrätter (198)
Ytterligare en av Tines kreationer
2-4 portioner
Fyllda paprikor:

• 4 gröna paprikor
• 3 dl färdig cous-cous
• 1 dl Turkisk yoghurt
• 1 tsk spiskummin
• 1 krm cayennepeppar
• 100 gr fetaost i småbitar,
• 1 krm mynta
Potatispytt:
• 4 Stora potatisar
• 8 vitlöksklyftor
• 1 purjolök
• 1 gul lök
• kallpressad rapsolja
• olivolja
• salt
• svartpeppar
Kall sås:
• 2 dl Turkisk yoghurt
• 2-3 cm riven färsk ingefära
• Spiskummin
• Cayennepeppar
• salt
Gomasio
• 1-4 dl Sesamfrön
• 1 tsk salt
Hetta upp rapsoljan i Wokpanna – bryn vitlökarna MED skal en stund med den hackade gullöken. Sedan i med dom skalade o relativt stora Potatiskuberna. Låt steka ca 15 min. Under tiden ….
Skär av topparna på paprikorna o ”svansen” så att dom kan stå stadigt. Tag ur kärnor. Fyll dem upp till ytan med Cous-Cous-blandningen enligt ingredienslistan…improvisera…kanske mer yoghurt?...mer kryddor…? In i Ugnen 225gr i ca 20min.

Hacka purjolöken och blanda i potatispytten

Den kalla Yoghurtsåsen blandas ihop enligt ingredienslistan.

Gomasion rostas i gjutjärnsstekpanna tills den fått ”lagom” färg….Krossa gärna i mortel.

Servera var sak för sig i olika skålar…
Ursprung: Tine