Svampsoppa med rostad vitlök |
Soppa (195) |
Beräknat för 4 portioner • 300 g champinjoner • 5 klyfta(or) vitlöksklyftor • 1 st lök, hackad • ½ msk torkad timjan • 4 dl äppeljuice • 8 dl vatten • 2 msk buljong • 4 msk Philadelphiaost • salt, socker och peppar • 200 g valfri svamp, t ex shiitakesvamp eller ostronskivling |
|
1. Skiva svampen. Bryn vitlöksklyftorna i olja (i en gryta) tills de blir riktigt gyllenbruna. Ta i svamp, lök och timjan i grytan. Fräs allt i ett par minuter tills svampen blivit gyllenbrun. Häll på äppeljuice, buljong och vatten. Låt det hela småkoka i 20-30 minuter, tills ca 1 liter soppa återstår. 2. Tillsätt Philadelphiaost och mixa soppan slät. Smaksätt med salt, peppar och lite socker. 3. Fräs shiitakesvampen eller ostronskivlingen. Lägg svampen i botten på tallrikarna och häll soppan över. |
|
Ursprung: http://svt.se Tinas mat |