Slambys vegetariska receptsamling

Svampsoppa med rostad vitlök

Soppa (195)
Beräknat för 4 portioner
• 300 g champinjoner
• 5 klyfta(or) vitlöksklyftor
• 1 st lök, hackad
• ½ msk torkad timjan
• 4 dl äppeljuice
• 8 dl vatten
• 2 msk buljong
• 4 msk Philadelphiaost
• salt, socker och peppar
• 200 g valfri svamp, t ex shiitakesvamp eller ostronskivling
1. Skiva svampen. Bryn vitlöksklyftorna i olja (i en gryta) tills de blir riktigt gyllenbruna. Ta i svamp, lök och timjan i grytan. Fräs allt i ett par minuter tills svampen blivit gyllenbrun. Häll på äppeljuice, buljong och vatten. Låt det hela småkoka i 20-30 minuter, tills ca 1 liter soppa återstår.
2. Tillsätt Philadelphiaost och mixa soppan slät. Smaksätt med salt, peppar och lite socker.
3. Fräs shiitakesvampen eller ostronskivlingen. Lägg svampen i botten på tallrikarna och häll soppan över.
Ursprung: http://svt.se Tinas mat