Slambys vegetariska receptsamling

Kantarelltoast med vitlökscrème

Smårätter (194)
Beräknat för 4 portioner
• 4 skivor vitt bröd
• 1 klyfta vitlök
• olja
Kantareller:
• 1 l kantareller
• ½ st huvud romansallad
• 1 st rödlök
• 1 dl persilja, plockad
• smör och olja
• 2 klyftor vitlök
• socker, salt och peppar
Vitlökscréme:
• 2 dl crème fraiche
• 3 klyftor vitlök
• salt och peppar
Gnid in brödet med en vitlöksklyfta, rosta det i lite olja. Borsta eller skölj kantarellerna. Bryt salladsbladen i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka persiljan.

Bryn kantarellerna i smör och olja på medelvärme tillsammans med 2 krossade vitlöksklyftor. Tillsätt salt, peppar och eventuellt lite socker. Blanda de smörstekta kantarellerna med löken, persiljan och romansalladen.

Vitlökscrème:
Häll crème fraichen i ett kaffefilter och låt den rinna av i ca 1 timme. Bryn vitlöksklyftorna i olja tills de är gyllenbruna och finhacka dem sedan. Blanda ner vitlöken i crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Placera kantarellblandningen på brödet och toppa med vitlökscrèmen.
Ursprung: http://svt.se/svt Tinas mat