Kantarelltoast med vitlökscrème |
Smårätter (194) |
Beräknat för 4 portioner • 4 skivor vitt bröd • 1 klyfta vitlök • olja Kantareller: • 1 l kantareller • ½ st huvud romansallad • 1 st rödlök • 1 dl persilja, plockad • smör och olja • 2 klyftor vitlök • socker, salt och peppar Vitlökscréme: • 2 dl crème fraiche • 3 klyftor vitlök • salt och peppar |
|
Gnid in brödet med en vitlöksklyfta, rosta det i lite olja. Borsta eller skölj kantarellerna. Bryt salladsbladen i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka persiljan. Bryn kantarellerna i smör och olja på medelvärme tillsammans med 2 krossade vitlöksklyftor. Tillsätt salt, peppar och eventuellt lite socker. Blanda de smörstekta kantarellerna med löken, persiljan och romansalladen. Vitlökscrème: Häll crème fraichen i ett kaffefilter och låt den rinna av i ca 1 timme. Bryn vitlöksklyftorna i olja tills de är gyllenbruna och finhacka dem sedan. Blanda ner vitlöken i crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Placera kantarellblandningen på brödet och toppa med vitlökscrèmen. |
|
Ursprung: http://svt.se/svt Tinas mat |