Slambys vegetariska receptsamling

Ingefärs- och mandelkakor

Bröd och bak (188)
• 2½ dl vetemjöl
• 100 g mörkt muscovadosocker, (ca 1⅓ dl)
• 1½ tsk ingefära, mald
• ½ tsk kanel
• ½ tsk bakpulver
• 125 g smör
• 1 dl mandelspån
1. Blanda allt utom smör och mandelspån i matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och mandelspånen. Kör till en deg som blir lite smulig.
2. Ta upp och arbeta ihop den till en deg och forma den till en längd 15x6x3 cm. Vira in den i plastfolie och lägg den i frysen någon timme eller längre.
3. Sätt ugnen på 200º.
4. Skär den frysta degen i mycket tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda 5-7 minuter mitt i ugnen till de får fin ljusbrun färg.
Kryddiga, spröda och lättbakade kakor som görs direkt i matberedaren. Går utmärkt att frysa.