Ugnsbakad banan med kardemummasyrup |
Dessert (184) |
• 6 bananer, skalade och delade på längden • 1 dl råsocker • 2 dl vatten • 50 g smör • Saften från 1 pressad limefrukt • 1 krm kardemumma, malen • ½ tsk kanel, malen • 2 dl crème fraiche • 1 msk rostade kokosflingor |
|
1. Lägg kokosflingorna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen tills de blir ljusbruna. 2. Koka ihop socker och vatten i en kastrull tills lagen får en lättflytande sirapskonsistens. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt smör, saften från limefrukten och kardemumman. Lägg bananerna i en ugnsfast form. Häll över hälften av syrupen och ställ in i ugnen i 180°, ca 5 minuter. Vänd därefter bananerna och häll på lite mer syrup. Sätt in bananerna ytterligare ca 5 minuter. Bananerna ska fortfarande ha kvar lite spänst. 3. Lägg upp på tallrikar och servera med crème fraiche smaksatt med kanel. Strö till sist över de rostade kokosflingorna. |
|
|