Tysk fruktkräm |
Dessert (183) |
För 4 personer • 2 dl röda vinbär, ca 100 g • 2½ dl hallon, ca 150 g • 3 dl jordgubbar, ca 150 g • 1½ dl blåbär, ca 100 g • 5 dl rödvin • 5 dl vatten • 1 kanelstång • 1-1½ dl socker • ½ apelsin • 1 dl maizenamjöl |
|
1. Lägg undan hälften av frukterna och koka resten på svag värme under lock med vinet, vattnet, sockret och kanelen. Skiva apelsinen och tillsätt även den. Låt koka i ca 10 minuter. 2. Ta upp apelsinskivorna och passera resten i en sil. 3. Låt detta koka ihop något och red av med maizenan utrört i lite vatten. 4. Lägg den färska frukten i en skål och häll över fruktkrämen. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås. |
|
|