Slambys vegetariska receptsamling

Tysk fruktkräm

Dessert (183)
För 4 personer
• 2 dl röda vinbär, ca 100 g
• 2½ dl hallon, ca 150 g
• 3 dl jordgubbar, ca 150 g
• 1½ dl blåbär, ca 100 g
• 5 dl rödvin
• 5 dl vatten
• 1 kanelstång
• 1-1½ dl socker
• ½ apelsin
• 1 dl maizenamjöl
1. Lägg undan hälften av frukterna och koka resten på svag värme under lock med vinet, vattnet, sockret och kanelen. Skiva apelsinen och tillsätt även den. Låt koka i ca 10 minuter.
2. Ta upp apelsinskivorna och passera resten i en sil.
3. Låt detta koka ihop något och red av med maizenan utrört i lite vatten.
4. Lägg den färska frukten i en skål och häll över fruktkrämen. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.