Melonglass 1Mantecato di melone |
Dessert (181) |
Från Sicilien, Italien | |
6 portioner • 1 dl socker • vatten • 1 honungsmelon á 800 g • 1 citron (ca 4-5 msk saft) |
|
Tillagningstid: 20 minuter (+3-4 timmar i frysen). En portion ger 590 kJ/140 kcal 1. Värm långsamt sockret med 6-8 msk vatten under omrörning tills sockret smält. Småkoka några minuter på svag värme och låt sedan svalna. 2. Skala och kärna ur melonen; skär fruktköttet i mindre bitar och purea i mixer. Rör ner citronsaft efter smak, 4-5 msk. 3. Blanda ner den avsvalnade sockerlagen och häll upp purén i en frystålig skål. 4. Låt massan bli halvfast i frysen (ca 1 timme). Ta ut den och rör om kraftigt. Ställ sedan tillbaka den i frysen och låt den frysa färdigt. 5. Ta ut skålen ca 30 minuter före serveringen och låt den tina något. Rör om kraftigt i den ännu en gång och skeda upp i portionsskålar eller i vackra glas. |
|
En uppfriskande dessert som förekommer i många variationer på Sicilien, ibland med vattenmelon i stället för honungsmelon, ibland förfinad med pinjenötter, sultanrussin, suckat och kanel. | |
Ursprung: Det italienska köket Reinhardt Hess - Sabine Sälzer ICA Bokförlag |