Ingefärssnittar |
Bröd och bak (180) |
Knapriga kakor med smak av ingefära och kola. Lätta att baka i god tid före jul och frysa in. Vill man ha dem mer barnvänliga går det bra att byta ut ingefäran mot kanel till kanelsnittar eller kanske lite rivet apelsinskal... | |
Ca 40 snittar • 200 g rumsvarmt smör eller margarin • 1¾ dl socker • 2 msk sirap • 5 dl vetemjöl • 2 msk vaniljsocker • 2 tsk bakpulver • 1 tsk malen ingefära |
|
1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Rör smör, socker och sirap poröst i en bunke. 3. Blanda ihop de torra ingredienserna med smörsmeten. Knåda ihop degen noga på bakbord och rulla till fyra längder, ca 40 cm långa. Om degen är svår att få ihop går det lättare om man tillsätter några droppar vatten och delar degen i två innan den knådas. 4. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda på mellersta falsen ca 20 minuter. Låt svalna något på plåten och skär dem i sneda snittar. |
|
|