Slambys vegetariska receptsamling

Frasiga banankrokar

Dessert (177)
Fritera eller ugnsbaka bananbakelser och ät dem med bananchutney, glass och kanelsocker.
Till banankrokarna:
• 4 bananer
• 8 blad vårrulledeg el 4 utkavlade smördegsplattor
• bananchutney el annan sylt
• ev matolja till fritering
Servering:
• kanelsocker (råsocker + malen kanel)
• bananchutney
• vaniljglass
1. Bred ett tunt lager bananchutney eller sylt på varje degbit.
2. Halvera bananerna, lägg dem diagonalt på degen, rulla ihop, snurra och vrid till ändarna.
3. Med vårrulledeg: Fritera i 175° olja ca 20 sek el pensla med olja och grädda i 225° ugn ca 8 min.
4. Med smördeg: Lägg på plåt och grädda i 225° ugn ca 8 min.
5. Dela banankrokarna på mitten och servera dem med kanelsocker, bananchutney och vaniljglass.