Frasiga banankrokar |
Dessert (177) |
Fritera eller ugnsbaka bananbakelser och ät dem med bananchutney, glass och kanelsocker. | |
Till banankrokarna: • 4 bananer • 8 blad vårrulledeg el 4 utkavlade smördegsplattor • bananchutney el annan sylt • ev matolja till fritering Servering: • kanelsocker (råsocker + malen kanel) • bananchutney • vaniljglass |
|
1. Bred ett tunt lager bananchutney eller sylt på varje degbit. 2. Halvera bananerna, lägg dem diagonalt på degen, rulla ihop, snurra och vrid till ändarna. 3. Med vårrulledeg: Fritera i 175° olja ca 20 sek el pensla med olja och grädda i 225° ugn ca 8 min. 4. Med smördeg: Lägg på plåt och grädda i 225° ugn ca 8 min. 5. Dela banankrokarna på mitten och servera dem med kanelsocker, bananchutney och vaniljglass. |
|
|